Vi är hemma i sex veckor för att göra klart försäljningen av vårt hus i Sverige. Min man, Theo, stack i väg till Värmland med sin bror och kompisar för att titta på något jättestort biljippo. De åker i 97 km på 90 väg och blir stoppade av polisen, som då upplyser om att just idag, och bara idag, har de sänkt hastigheten på denna 90 väg till 50 km/h, så Theo OCH hans bror blev av med sitt körkort på obestämd tid. 
 
Jag blir så himla less. Polisen har en egen budget som de ska fylla med "fortkörningsböter" under året så givetvis passar de på en dag när extremt många turister är på väg in till stan. Böter kan man ju alltid ta, men att bli av med körkortet påverkar ju hela ens liv. Det här förstör hela deras helg, och de är garanterat inte de enda som åkt dit eftersom att den "nya provisoriska" 50 skylten placerades under den befintliga 90 skylten - supertydligt, dessutom är det ju inte jätteintressant att återvända till Värmland när de så tydligt ber inresandes turister att lämna ifrån sig körkorten med ett hånfullt leende. 
 
Bästa Crippa, vår vän, som jobbar hos polisen hälsade att den värmländska polisen kan ha snavat över strecket för brottsprovokation, vi får se om han får tillbaka lappen.
 
Ser ni min hunkiga man i mina brillor? -  visst är han fin :o)